kredittkort-mange-versjoner

Hvilket kredittkort skal man velge?

Du har sikkert hørt mange skrekkhistorier om kredittkort, og noe av dem stemmer nok også. Det betyr heldigvis ikke at det trenger å skje med deg!

Et kredittkort kan nemlig være til stor hjelp hvis du f.eks. mangler penger til å betale noe nå, men du vet at du får inn penger på kontoen i løpet av kort tid! En av fordelene med kredittkort er nemlig at du kan bruke penger du ikke har, enda!

For å unngå den økonomiske “smellen” er det viktig at du tilbakebetaler de pengene du har brukt innenfor de antall rentefrie dagene kredittkortselskapet ditt krever.
På den måten kan du låne penger uten å måtte betale renter.

santander-flexi-visa-kredittkort

Reise- og avbestillingsforsikring
Mange kredittkort inkluderer reise- og avbestillingsforsikring. Det betyr at hvis du betaler en reise eller deler av reisen med kortet, har du forsikring inkludert på reisen. 

Rabatt når du handler
Flere kredittkort frister med rabatter og cashpoints hvis du bruker deres kort når du handler. Men hvorfor ikke få noe igjen når du likevel skal handle? 
Rabatter i nettbutikker, i en valgfri kategori og flyreiser er bare for å nevne noen.

Det du skal huske på, er at du finner et kort som gir deg rabatter på ting du faktisk allerede bruker penger på. Det er jo først da det blir en fordel for deg.

Husk å sammenlign flere kort
Jeg har derfor, igjen, vært på jakt for deg. Jeg har funnet tre kredittkort som tilbyr litt forskjellige fordeler. Ta en titt på dem og se om ikke en av dem har et tilbud du kunne tenke deg!

Hvordan fungerer et kredittkort? - Vær smart

Siden du kan bruke mer penger enn du har på konto med et kredittkort, krever det mer disiplin i bruken enn når du bruker et vanlig bankkort.

Hvis du ikke betaler det du skylder på kredittkortet innen fristen, blir beløpet gjort om til et lån med rente. Denne renten er vanligvis ganske høy sammenlignet med et lån. 

Når du bruker et kredittkort bør du altså ha kontroll på at du vil ha nok penger på kontoen til å betale det du skylder når regningen kommer. Enten det er gjennom sparepenger, lønn eller lignende.

Det kan være smart i starten å  bruke mindre beløp med kortet og så heller øke ettersom man får en god rutine på planlegging av betalingen.

Finn ditt kredittkort her og utnytt fordelene til det fulle! 

Annonse. Låneeksempel: Eff.rente 24,2%, 12 000,- o/12 mnd. kostnad: 1 468, totalt: 13 468.

1 hendelser på “Hvilket kredittkort skal man velge?”

  1. Randi Synnøve Dahl

    Hei. Et min kredittgrense 6000,- ? Er det mulig å øke den med 1000,- ?Dere ser jeg betaler hver måned, også noen kr mere,

    Mvh Randi Synnøve Dahl.

Stengt for kommentarer.