Hvor mye kan jeg låne?

Å ta opp et lån er for de fleste en stor avgjørelse som krever en del overveielser. Dette er selvfølgelig viktig og ikke minst lurt, da det handler om din økonomiske fremtid. Men noen ganger kan det bli litt for mye om og men.

Hvor mye kan jeg låne? 

Står du i en posisjon hvor du er litt usikker på om du skal låne penger? Vil du vite hvor mye penger du eventuelt kan låne? Eller er du i tvil om du i det hele tatt kan låne penger?

Da er du ikke den eneste, og nettopp derfor skriver jeg dette innlegget som handler om lånebevis!

Hva er et lånebevis?
Et lånebevis er en forhåndsgodkjennesle av et lån som rett og slett beviser hva du kan låne hos en långiver. Et lånebevis kan være praktisk og trygt, da det gir deg en oversikt over hvor mye du kan låne og hvilke konsekvenser det vil ha for deg.

Med et lånebevis kan du få en ide om hvor mye du kan låne på et senere tidspunkt. Så lenge det ikke skjer noen vesentlige endringer i det som ligger til grunn for den vurdering som ble gjort, er tilbudet gjelder i 30 dager.

Vet du allerede hvor mye du kan låne og ønsker å søke om lån med en gang? Da kan du se hvilke långivere vi anbefaler her. 

Når får man bruk for et lånebevis?
Forestill deg at du skal kjøpe ny bolig og plutselig kommer du over drømmehuset. 

Har du ett lånebevis i «lomma», vet du hvor mye penger du har til rådighet, altså om du har råd til drømmehuset eller ikke. Hvis du har råd kan du slå til med en gang og huset er ditt!

Uten et lånebevis er du ikke like sikker på hva du kan ta deg råd til, da du ikke vet hvor mye banken lar deg låne. Du blir derfor nødt til å finne ut hvor mye du kan låne før du kan by på huset, og det er stor sjanse for at noen andre flytter inn i ditt drømmehus..

Hva koster et lånebevis og er det bindene?
De aller fleste långivere tilbyr lånebevis gratis og uforpliktende. Derfor er det en fordel å undersøke litt forskjellige tilbud og finne det som passer deg best!

Er du blitt nysgjerrig i løpet av dette innlegget kan du sjekke ut en lånegiver som tilbyr lånebevis, her!

Husk at du kan bruke vår lånekalkulator for å finne det riktige lånet for deg.

Annonse. Låneeksempel:  Eff. rente 22,07%, 65 000,-, o/5 år, kostnad 38 571,-, totalt 103 571,-. Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes