Hva er refinansiering?

Du har nok hørt ordet refinansiering før, men ikke alle vet hva det faktisk er!

penger-gror

Hva betyr refinansiering?

Å refinansiere betyr å låne penger til å tilbakebetale et gammelt lån eller gamle kreditter. Det kan du gjøre hos den banken du allerede låner hos eller du kan velge å refinansiere lånet hos en annen bank. 

Dette kan forklares med et kort eksempel hvor långiverene heter, 1 og 2.
Forestill deg at du for et år siden tok et lån hos långiver 1, hvor du fikk en fast rente. Nå vil du se om du kan spare penger ved å få en enda lavere rente. Du går derfor til en annen långiver, 2, som gir deg en lavere rente. 
Långiver 2 betaler nå hele din gjeld til långiver 1 slik at du fremover kun betaler avdrag og renter hos långiver 2.
 
Husk; det er ikke alltid at du får en lavere rente, men det er verdt å undersøke mulighetene. 
I prinsippet kan man refinansiere alle former for lån. Hvis du har flere lån hos forskjellige långivere kan du samle dem, alle sammen til ett og samme lån hos en ny långiver. 

På den måten vil du også få mer orden i økonomien din da du kun skal forholde deg til en faktura. Du sparer også penger idet du vil få færre gebyrer enn da du hadde mange smålån forskjellige steder. 

Det vil altså alltid lønne seg med refinansiering. Da markedet er fullt av långivere er konkurransen blant dem stor.
Se hvilke långivere vi har utvalgt, som tilbyr refinansiering her. 

Hvordan fungerer refinansiering?

Ved refinansiering av smålån vil den ansvarlige banken eller långiveren ta over nedbetalingen av de lånene du har oppgitt. Du vil også kun trenge å forholde deg til én enkelt låneavtale. Med fordeler som lavere rente, lengre nedbetalingstid og bedre oversikt, kan en refinansiering gi deg den økonomiske lettelsen du trenger.

Spar penger med refinansiering

Refinansiering er en smart og enkelt måte å spare penger på. Kombinerer du det med en enklere hverdagsøkonomi kan det skje mye på kort tid. 
En enklere hverdagsøkonomi er enklere sagt enn gjort, men ikke umulig. Her er noen tips til deg som ønsker å spare penger hver måned på en smart og effektiv måte. 

Et budsjett hjelper deg som sagt å se hva du har råd til eller om du eventuelt bør kutte ned på noen utgifter. Et budsjett er derfor alltid lurt å sette opp innen du låner penger. Overveier du å låne penger, så sett opp et budsjett og finn et lån som passer dine behov – les hvordan du setter opp et budsjett her! 

For noen er det enklere å ha et kredittkort med et lån, så det er verdt å vurdere også.

Søk om et lån til refinansiering her, og spar penger med lavere renter og få en ryddigere økonomi med kun én faktura å forholde deg til! 

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 12,76% eff. rente 14,14, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, total 307 463 kr.