Smålån ► Når du trenger litt penger, men trenger dem hurtig!
begynn-å-spare-penger

Smålån

Hva er et smålån?

Smålån, kort oppsummert:

  • Lån mellom 5.000 og 600.000 kr
  • Lån uten sikkerhet
  • Bruk pengene på det du vil

Fokus på det du trenger

Et smålån fokuserer på at du låner penger til akkurat det du trenger. Hverken mer eller mindre.
Kjennetegnet ved et et slik lån er gjerne at lånebeløpet er under 100.000 kr. Det finnes dog mange långivere som gir deg muligheten til å låne helt fra 5.000 kr og opp til 600.000 kr uten sikkerhet. At du kan låne uten å måtte stille med sikkerhet er også et av kjennetegnene.

Det vil være gunstig å ta opp et smålån hvis du trenger et relativt lavt beløp og ikke ønsker for eksempel et kredittkort.
Det kan også lønne seg å velge den type lån da renten ofte er lavere enn med et kredittkort, hvilket også resulterer i muligheten for en lengre nedbetalingstid.

Når noe uforutsett skjer..

Fikk du en dyrere tannlegeregning enn forventet? Vil du med gutta på fotballtur? Eller er det noe som plutselig krever reparasjon?

I situasjoner hvor du “bare” trenger å låne “litt” penger er smålån altså et godt alternativ.

Befinner du deg i en slik situasjon nå, eller hvis det skulle skje på et tidspunkt har jeg funnet noen gode alternativer til smålån du kan søke om. Sjekk dem ut her og se om de møter dine behov!

Kredittsjekk - kan man låne uten en kredittvurdering?

Når man søker om lån, blir det som regel foretatt en kredittvurdering av deg. Denne kredittvurderingen skjer for at bankene og långiverne skal kunne forsikre seg om at du er en sikker betaler. I tillegg blir renten du får på lånet bestemt ut ifra bl.a. denne kredittsjekken.
Men hva om kreditten din ikke er den beste, og du helst ønsker å få innvilget et lån uten kredittsjekk? Eller om du ønsker å motta et lån på dagen?

I Norge gjøres det oftest en kredittsjekk. Det betyr at man ikke kan garantere et smålån på dagen, som man for eksempel kan i Sverige. Kredittsjekk er et tiltak fra Finanstilsynet for å beskytte norske låntagere. Tiltaket er nedtegnet i lover og retningslinjer. 

Det er veldig sjelden mulig å få innvilget et lån uten å gjøre en kredittvurdering i Norge. Men det finnes noen få muligheter. Dersom det ikke blir gjort en kredittsjekk eller kredittvurdering, kan du ikke ta opp et lån uten sikkerhet.
Det vil si at du da må du stille med sikkerhet i f.eks. boligen, bilen din eller liknende. En annen mulighet kan være refinansiering, men da må lånet brukes til å bli kvitt gjelden din, og du må også stille med sikkerhet.

Kredittsjekk deg selv

Er du nysgjerrig på hva resultatet ville blitt om noen foretok en kredittsjekk av deg i dag? Det kan du finne ut.
Du kan ta en kredittsjekk av deg selv – her! 

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 12,76% eff. rente 14,14, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, total 307 463 kr.

Svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *