morsomt-jobb

Black Friday – men hvorfor?

Ballen har allerede begynt å rulle hos flere butikker, men kaoset smeller først på fredag. Da er det nemlig Black Friday og Norge er ett av flere land som har vært med på trenden i 9 år. I USA har dagen vært et fenomen i over 140 år!

Black Friday er alltid dagen etter Thanksgiving eller høsttakkefest som noen kaller det her i Norge. I år faller den alltid på fredag den 23. november, som jo er på fredag!

Er du klar?
Black Friday er kjent for kaoset det medbringer, tusenvis av mennesker som står i kø før butikkene åpner for å rive til seg kuppene og bruker kredittkortene deres. Mange tar også smålån på dagen. Du har kanskje sett videoer fra USA hvor folk rett og slett slåss om enkelte varer. Hvis ikke kan jeg anbefale deg en titt innom youtube!

Men husk, tilbudene rives vekk og det er mange som sitter klare foran skjermen for å sikre seg godsakene de ønsker seg. Jeg har derfor satt sammen noen tips til deg som foretrekker litt mindre kaos og tar Black Friday handelen over nettet.Registrer kortet ditt på nettsidene du vet du kommer til å handle på
Ved å forhåndsregistrere kortene dine og opprette profiler på sider du allerede vet du kommer til å handle på, sparer deg for mye tid og stress. Og ikke minst øker sjansen for at du er den raskeste til å gjennomføre handelen og får varen hjem!
Du vil også hurtigere bli ferdig, slik at du kan finne neste kupp.

Sett av tid til Black Friday
Det er en dag i året og her kan mange julegaver handles og unna gjøres!
Sert av dagen til å finne de beste tilbudene, salgene og rabattkodene. Og husk: USA ligger 6+ timer etter oss og der legges de fleste tilbudene ut ved midnatt. Det betyr at de tilbudene treffer Norge ved 6 tiden fredag morgen.

Forbered deg
Bruk tiden frem til fredag til å undersøke hvilke tilbud som kommer og hvilke tilbud som er interessante for deg. Da sparer du masse tid på selve dagen og har større sannsynlighet for å sikre deg det du er på utkikk etter. Lagre links eller skriv en liste om hvilke sider som har hvilke varer.

Skaff deg et eget kredittkort for dagen
Betaler du med et kredittkort på Black Friday kan du gjøre opp hele julegaveregningen når julelønnen kommer i desember. Ulike kredittkort gir ulike fordeler, og rentevilkårene varierer også en del. Derfor lønner det seg å undersøke hvilke kredittkort som passer deg før du søker. Det kan du gjøre nettopp her!

Annonse. Låneeksempel: Eff.rente 24,2%, 12 000,- o/12 mnd. kostnad: 1 468, totalt: 13 468.