spare-penger

Spar penger

Tre utfordringer til deg som vil spare penger!

Nå er det ikke lenge til sommerferie og da er det gøy å ha litt ekstra penger til rådighet. Forbered deg på sommerens spontane utflukter ved å fullføre disse tre utfordringene i juni!

PS: Disse utfordringer vil også fungere utmerket hele året hvis du ønsker å spare penger året rundt 🤗

tomt kjøleskap Challenge
sykkel-miljø
shopping

1. Tomt kjøleskap Challenge

Studenter bruker i gjennomsnitt 829 kr på mat i uka. Familier bruker enda mer.

Mat er selvfølgelig en nødvendighet, men det er ingen tvil om at her kan det spares mange penger hver UKE!

Også miljøet kan spares en hel masse. I fjor kastet nordmenn i snitt 42,6 kilo med spiselig mat hver. Dette bør vi gjøre noe med!

Derfor har jeg funnet en challenge jeg synes alle burde prøve, nemlig Tomt kjøleskap challenge. Her handler det om nettopp å tømme kjøleskapet. Helt til kjøleskapet er tomt har du handleforbud.

Nå tenker du kanskje at det er jo ikke mulig og at du kommer til å mangle enkelte ingredienser.. Men det går, du må bare være litt kreativ 😅 Få inspirasjon til billige og kreative middager hos instagramprofilen @fattigstudent

2. Velg sykkelen

Her sparer du både miljøet og penger, men best av alt du beveger deg mer 🌸

Skal du til en kompis, på skolen eller i butikken? Dropp bilen og ta sykkel fatt!  Du kan også gå om dette foretrekkes. Skal du hjem fra byen? Dropp taxi – da er buss mye bedre!

Dropper du bilen og bussen til fordel for sykkelen sparer du bensinpenger, bompenger og bussbilletter. 3 uker uten dette = store summer spart!

3. Shoppestopp

Ingen nye klær, ingen duppeditter, ingenting!

Nå kommer sommeren og sommerklærene fra i fjor (som helt sikkert kun er brukt et par ganger) fungerer like bra i år også.
Duppeditter har du helt sikkert nok av. Begynn å bruke dem du allerede har først så kan du ta en ny vurdering i juli om du fortsatt trenger det du ønsker deg nå.

Vær kreativ, lån av naboen eller klar deg uten 😉

Når juni er over og du «kan» begynne å shoppe igjen kan det være lurt å overveie et kredittkort. Med et kredittkort følger nemlig fordeler som rabatter på nettbutikker og lignende. Les mer her. 

3 utfordringer i 3 uker – Can you do this? Det er jeg sikker på!

Gi meg gjerne en kommentar hvis du går i gang eller når du er ferdig med challengen. Lykke til!  

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 11,64 %, eff. rente 12,73 %, 300 000 kr o/5 år, kostnad 100 483 kr, totalt 400 483 kr.