mann teller penger

låne uten sikkerhet

Lån penger uten sikkerhet - hva betyr det egentlig?

Hvis du er på jakt etter et lån har du helt sikkert sett ordene “Lån penger uten sikkerhet”. Det betyr heldivis ikke at du er i fare hvis du låner penger, eller at du ikke får en livvakt med på lånet. 

Et lån uten sikkerhet er faktisk ganske enkelt å forstå, hvertfall i grove trekk. Når långiverne skriver at du kan låne hos dem uten at de krever noen form for sikkerhet, betyr det at du ikke trenger å pantsette noe som har verdi for deg. Noe som har verdi, er i slike tilfeller eksempelvis bolig, båt eller bil. 

Å stille med sikkerhet i for eksempel bolig, betyr at du gir banken lov til å selge boligen din, hvis du ikke kan betale lånet. På den måten sikrer banken seg at de ikke taper noe på å låne deg penger. Dette kan høre litt skummelt ut, at banken på en måte eier huset eller bilen din, men det er helt vanlig prosedyre.

tips

Fordeler med et usikret lån

Et lån med sikkerhet gir ofte laverer renter og det er derfor stor fordel å låne med sikkerhet når du skal låne store summer til for eksempel hus eller hytte. 

Et usikret lån er klar en fordel hvis du vil bruke pengene på noe annet enn hus eller bil. Et boliglån er nemlig knyttet til boligen, du kan ikke bruke pengene på andre ting enn boligen. 

Den største fordelen med et forbrukslån, som er et lavere lån uten sikkerhet, er nettopp det, at du kan bruke det på det du vil. 

En annen fordel med et lån uten sikkerhet er at du ikke trenger egenkapital. Du må heller ikke eie bolig eller bil som banken kan risikere å ta pant i. 

Særlige fordeler

Noen forbrukslån tilbyr særlige fordeler. Det kan eksempelvis være en avdragsfri periode. Det kan også være to valgfrie måneder hvor du ikke betaler ned på lånet. Akkurat det er en av mine favoritter, da det kan være deilig å slippe utgifter rundt for eksempel juletider og sommeren. Alle långivere er forskjellige og det er derfor lurt å sammenligne de forskjellige og se hvilke fordeler de har og hva som passer deg best. 

Det er nettopp det vi i House of Banks jobber for, å hjelpe deg som kunde å sammenligne forskjellige långivere. Da slipper du og google deg ihjel, men går ikke glipp av noe. 

Du kan se våre anbefalte lånetilbud her.

spørsmål

Hva kan lånet brukes på?

Når du låner uten krav til sikkerhet er en av fordelene, som nevnt, at du kan bruke pengene på det du selv ønsker.

Det er derfor populært å søke om et forbrukslån når man skal ta med seg familien på en deilig ferie, restaurere badet eller kjøkkenet, eller hvis noe helt uforutsett oppstår. Det kan for eksempel være at bilen svikter, og regningen for å fikse problemet er for dyr, og du trenger litt økonomisk hjelp.

Det er alltid en risiko

Mange velger også å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet for å ta med familien på en reise eller et cruise som man har drømt om i mange år men aldri klart å spare nok penger til.

Det finnes også en del personer i dag som har blitt sittende med dyr gjeld fordi de har feilvurdert sine egne tilbakebetalingsmuligheter eller ikke tatt høyde for den høye renten på kredittkort.

Uansett hva du velger, så kan det gjøre at du får oppleve en situasjon som tidligere så ut som en umulighet, eller du kan forbedre din finansielle situasjon etter du har gjort en feilvurdering og blitt sittende med ekstremt dyr gjeld.

Noen har også latt seg friste av en del tilbud på markedet uten å tenke over hva det koster.

Kredittkort er et meget praktisk produkt når man bruker det slik det er ment å brukes, men om man benytter dem som forbrukslån, kan det være ekstremt dyrt. De fleste kredittkort har en effektiv rente på mellom 25 og 30%.

Har man lånt opp penger på kredittkort som det vil ta tid å betale ned, kan det være meget lønnsomt å søke om et forbrukslån uten sikkerhet for å betale ut det eller de dyre kredittkortene.

Dette kalles refinasniering. Våre refinasnieringstilbud kan du se her.

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 11,64 %, eff. rente 12,73 %, 300 000 kr o/5 år, kostnad 100 483 kr, totalt 400 483 kr.