kredittkort

Fordeler ved et kredittkort

Smart bruk av kredittkort

I Norge er det mange som har en forestilling om at et kredittkort er veien til luksusfellen og økonomisk krise. Det er slett ikke tilfelle, hvis du vet hvordan du skal bruke det. Her kan du finne de kredittkortene jeg mener har det beste å tilby. 

Et kredittkort har en rentefri periode. Den varierer fra kort til kort, men ligger oftest på rundt 45-50 dager. Det betyr at du kan låne penger i en periode uten å skulle betale noe ekstra for det. Et kredittkort fungerer altså som et fleksibelt lån, du alltid har tilgjengelig.

Det viktige med et kredittkort er at du betaler tilbake innenfor den rentefrie perioden. Du bør altså alltid sikre deg at du har råd til å tilbakebetale “lånet” i løpet av de neste 50 dagene, innen du bruker pengene.

 

Et typisk eksempel med kredittkort

Et typisk eksempel kan være bestilling av ferie.
Flybilletter og hotell kommer noen ganger på tilbud og da er det deilig å kunne slå til.
Har du lite penger når tilbudet dukker opp, har du kanskje ikke råd til å kjøpe billettene, selv om du kunne spart mye penger.
Med et kredittkort og en lønn som er på vei, er problemet løst. Betal med kredittkortet og kjøp billettene, men “utsett” betalingen til lønningsdato. Det er mer fleksibelt enn et forbrukslån.

En ekstra trygghet

Det er også smart å bruke et kredittkort til å betale med når du bestiller reiser eller handler på nett.

Grunden til dette, er noe som heter Chargeback.
Det vil si at du har rett til å få tilbake penger fra kredittkortselskapet dersom selgeren ikke respekterer forbrukerrettighetene eller går konkurs.

Denne ekstra tryggheten får du altså ved å bruke kredittkort, men ikke hvis du har betalt med et vanlig debetkort.

Mange kredittkort inkluderer også reise- og avbestillingsforsikring når du betaler hele eller deler av reisen med kredittkortet. 

Rabatter

Ingen årsgebyr, ingen ekstra kostnader når du bruker kortet i inn- og utland. Gebyrfrie kontantuttak og høy kredittgrense er bare noen fordeler man kan få blant våre utvalte kredittkort.

Utover disse fordelene er det også noen kredittkort som tilbyr ekstra goder for sine kunder.

Noen kredittkort tilbyr rabatt på valgfri kategori. Du kan altså selv velge mellom forskjellige kategorier og spare penger på noe du likevel bruker penger på. 

Andre kredittkort tilbyr f.eks. 25% rabatt i utvalgte nettbutikker. 

Er du på jakt etter et kredittkort er det altså lurt å se hvilke fordeler kortet tilbyr. På den måten kan du spare penger på noe du uansett ville brukt penger på. 

Annonse. Låneeksempel: Eff.rente 24,2%, 12 000,- o/12 mnd. kostnad: 1 468, totalt: 13 468.