økonomisk vårrengjøring

Vårrengjøring av din økonomi i 3 enkle trinn!

Nå banker våren for alvor på døren.
Temperaturen stiger sakte, men sikkert og dagene blir lengre for hver dag som går og dette gir oss ny energi💛

All denne energien skal helst brukes på noe produktivt og godt. De fleste er gode til å få unnagjort den store vårrengjøringen i huset, kaste gammelt skrot og få vasket bilen. Men det er nok også en viktig ting til som trenger en real vårrengjøring, nemlig privatøkonomien.

Tiden er kommer til å sortere, organisere og kaste ut. Vi i House of Banks vil gjerne hjelpe deg på vei og gir deg 3 enkle og gode tips til hvordan du kan få ryddet skikkelig opp i økonomien👇☀️

Trinn 1: Sorter i dine abonnementer 🧹

Det er utallige abonnementer man gladelig betaler for når man trenger dem. Men det er nok også noen du helt sikkert ikke bruker lenger, eller har glemt at du har. Økonomien din har nok godt av at du gjennomgår dine abonnementer og avslutter alle de du ikke har bruk for. Husk å være kritisk og kanskje finn noen du kan dele dem med. Da kan du spare tusenvis av kroner i året.

Jeg fant selv en del da jeg gikk igjennom min kontoutskrift. Tjenester og abonnementer jeg ikke lenger bruker, som bare er der. Det var blandt annet:

  • Apps –  apps som krever abonnoement kan være dyre i drift.
  • Tjenester – Netflix, HBO, Tv2 Sumo, Viaplay, Spotify osv. Bruker du alt dette eller kan du kanskje dele med noen? Spotify har f.eks. en super ordning for familier.
  • Abonnementer – Mobil,  trening, tv-pakke osv. Kan du finne alternative og billigere løsninger?
  • Andet – fagforeriner, forsikring, osv. Betaler du dobbelt noen steder?

Husk at det er mange slike tjenester som tilbyr for eksempel familieordninger og studentrabatt.

Det finnes også flere sider på nettet hvor du kan sammenligne forskjellige tjenester slik at du kan finne de beste mulighetene for deg og forhåpentlig spare penger.

Trinn 2: Gjenskap overblikket over gjelden din 📈

Har du for mange utgifter? Eller er det bare noen gamle gjeldsposter som ligger og irriterer din økonomi? Da bør du få styr på dem.
Du har flere muligheter, blandt annet et samlelån, refinansiering. Ta opp et nytt lån som dekker dine gamle lån og gjør det mulig for deg å hurtigere bli gjeldsfri. Ved å refinansiere gamle smålån og kreditter kan du få en lavere rente, lenger nedbetalingstid som begge resulterer i lavere månedlige kostnader og mer overskudd.

Det er også bra å få betalt så mye som mulig på kredittkortet ditt.

Husk at en vårrengjøring handler om å gjøre grundig rent, ikke bare tørke støv av bordet. Du er altså nødt til å gjøre det grundig, ellers vil det bare fortsette å irritere deg. Det samme gjelder lånene dine, ikke utsett det lenger – finn et tilbud her. 

begynn-å-spare-penger

Trinn 3: Selg gamle ting 💰

“Den kommer jeg helt sikkert til å bruke på et tidspunkt”. Den setningen kjenner vi alle til. Men nei, du kommer helt sikker ikke til å bruke den på et senere tidspunkt. Selg den og tjen penger istedet for å la den ligge enda et år.

Det kan være alt fra vintertøy til høytalere. Stoler eller sykler? Det du ikke bruker kan du selge. Få bedre plass og tjen penger samtidig. Da snakker vi vårrengjøring på sitt beste.

Finn.no har alltid plass og er super enkelt, men husk at du også kan selge ting på facebook-grupper!

datamaskin-kjøp-selg

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 11,74 %, eff. rente 12,81 %, 250 000 kr o/10 år, kostnad 181 666 kr, totalt 431 666 kr.