De best betalte yrkene i norge

Er du på listen over de 200 best betalte yrkene i Norge?

Har du drømmejobben, men lurer på hva du skulle valgt for å tjene mer? Leter du etter en ny jobb eller står du og skal velge studie? Her kan du se de best betalte yrkene i Norge.

Topp 10 over best betalte yrkene.

  1. Ledere av olje- og gassutvinning mv.
  2. Flygere
  3. Legespesialister
  4. Flygeledere
  5. Sivilingeniører (geofag, petro-leumsteknologi, metallurgi mv.)
  6. Ledere av forsikring og finansvirksomhet
  7. Geologer og geofysikere
  8. Forsknings- og utviklingsledere
  9. Finans- og økonomoisjefer
  10. Personalsjefer

Listen over TOPP 200 best betalte yrkene i Norge kan du se her. Lønnsstatistikken fra SSB ble sist oppdatert 1. februar 2017. 

Det kan være en liten hake

Før du sier opp jobben og satser på å bli f.eks. flyger, skal du overveie det en ekstra gang. Som forbundslederen i Norsk Flygerforbund sier, er arbejdstiden en stor faktor. Flygere har ikke en «vanlig» arbeidstid på 37,5 time i uka, men helt opp til 60 timer. Men står du og skal velge studie, kan flyger være lurt. Det spås nemlig en stor flygermangel de neste årene.

Det finnes en annen løsning

Er du ikke i en situasjon hvor du ønsker å jobbe så mye eller rett og slett er mer enn glad for den jobben du har i dag? Da kan et lån eller et kredittkort hjelpe deg hvis økonomien er litt presset for tiden. Er du i tvil om dette er noe for deg, vil jeg anbefale deg å lese bloggpostene om kredittkort her, eller innleggene om lån her. Det gir deg forhåpentlig noen ideer om hva som er lurt og ikke i anskaffelsen av et kredittkort eller lån. 

Annonse. Låneeksempel: Nom. rente 12,76% eff. rente 14,14, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, total 307 463 kr.