Motty

Skal drømmereisen bestilles eller badet endelig pusses opp? Kanskje drømmer du om en ryddig økonomi? Hos Motty kan du låne til både mindre og større prosjekter, men også til refinansiering og en mer oversiktlig økonomi. 

Axo Finans tilbyr blant annet følgende lån

Lånebeløp

10 000 - 500 000 kr

Årlig nominell rente

6 - 23 %

Nedbetalingstid

12 - 60 måneder

Min. alder

23 år

Annonse. Låneeksempel: 100 000 kr over 5 år, Effektiv rente: 14,15 % Kost: 37 120 kr Total kost: 137 120 kr

Fordeler og ulemper

Krav

Om

Motty er et splitter nytt konsept som ble etablert i 2019. Selv om konseptet er helt nytt, er de utrolig erfarne. Det er de fordi Motty ble etablert av Motty Telefinans AS som har drevet med formidling av forbrukslån og refinansiering til privatpersoner helt siden 1985. 

Som ansvarlig långiver tar de ansvar for å vurdere hver enkelt kunde så godt de kan. Det vil si at de vurderer din situasjon og økonomi ut i fra den informasjonen de har tilgjengelig. 

Når du søker hos Motty sender de din lånesøknad til forskjellige banker som dermed konkurrerer om å gi deg de beste lånevilkårene. Som finansagent får de provisjon fra bankene på de låneavtaler som blir godkjent som går gjennom dem. På den måten kan de hjelpe deg gratis. 

Det er altså helt gratis å søke om et lån gjennom Motty. Det er først når avtalen er underskrevet at du betaler for lånet. 

Å søke om lån gjennom Motty er det som om å møte opp i banken, bare forenklet. For det første trenger du ikke møte fysisk opp i en bank. Du får også tilbud fra 18 banker på én liste. Du trenger ikke sende separerte tilbud til hver enkelte bank. 

Rådgivning 

Med Motty får du alltid personlig oppfølging. Deres dyktige og rutinerte lånerådgivere er klare til å gi deg gode råd og tips basert på deres lange erfaring. Du kan ringe dem og stille de spørsmål du lurer på. E-mail er også et alternativ hvis du foretrekker det. 

Deres åpningstider er: 
Mandag – torsdag kl 08.00 – 20.00 
Fredag kl. 08.00 – 16.00 
Lørdag kl. 10.00 – 14.00 

Praktiske informasjoner

Når du søker om et forbrukslån hos Motty sendes din søknad til 18 banker. Du får dermed det beste tilbudet når flere banker skal konkurrere om deg. 

Du trenger ikke stille med sikkerhet og du har muligheten for fleksible månedsbeløp. 

Forbrukslån er fordel hvis du tenker kortsiktig og trenger penger raskt. Da lønner det seg mer med en forbrukslån enn for eksempel et kredittkort. 

Hvis du trenger å rydde opp i lån du allerede har? Da er refinansiering perfekt! På den måten samler du alle utgifter (fra lånene) i ett og samme lån. Da trenger du kun å forholde deg til én faktura og et lån. Da du ofte kan velge lenger nedbetalingstid ved refinansiering får du også muligheten for lavere månedlige kostander. 

Finn andre lån

Har du ikke funnet drømmelånet enda? Da har jeg heldigvis helt oppdaterte lister med både forbrukslån, refinansiering og kredittkort tilgjengelige. 

På vår hjemmeside kan du alltid lese om og sammenligne norske oppdaterte lånegivere og lånetilbud. Du kan se de alltid oppdaterte listene her. 

Forbrukslån - et lån uten sikkerhet

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du slipper å knytte lånet opp mot boligen din eller andre eiendeler. Det er også ofte mulighet å få lån på dagen når du søker om et forbrukslån i Norge. 

Med et forbrukslån velger du selv hva du vil bruke pengene på, det kan eksempelvis være:

 • Oppgradering av bil
 • Renovere kjøkkenet
 • Reise
 • Og mye mer
Når man snakker om forbrukslån og lån uten sikkerhet handler det oftest om å låne et relativt lite beløp, hurtig. Det er en attraktiv måte å låne penger på hvis du står i en situasjon hvor du trenger penger på dagen. 
Et slik lån vil ha høyere renter, da lånebeløpet er lavt og kreditor ikke har sikkerhet for lånet. 
 
Hvis du velger denne type lån, vil du i det fleste tilfeller måtte dokumentere en god og stabil innkomst som viser at du har mulighet til å tilbakebetale lånet. 

Viktig å huske på når søker om et forbrukslån

 • Sammenlign. sørg alltid for å få tilbud fra flere långivere. Har du bruk for et billig forbrukslån, skal du huske å sammenligne flere långivere på forhånd
 • Forhandle. Forhandle om prisen (renter og gebyrer på lånet). Du kan spare mange penger hvis du får presset utbyderen litt
 • Gjennomtenk. Sørg for at du overveier konsekvensene av et lån og ikke lokkes til å ta hurtige valg
 • Ha råd. Sjekk at du har penger til rådighet hver måned etter at avdraget på lånet er betalt

Låne penger uten sikkerhet

Vi har nok alle stått i situasjonen hvor vi for første gang ønsker å søke om et lån og går til banken for å trygle og be. Det er også supert, og for de som har mulighet til det er det helt klart det lureste. Det er tross alt den billigste måte å låne penger på. Problemet er bare at det da ikke er et lån «uten sikkerhet». Du vil derimot oppleve at du er nødt til å stille med sikkerhet som f.eks. egenandel eller bolig for å få lånet du ønsker. 

Det har ikke alle mulighet for. Og nettopp derfor er konseptet lån uten sikkerhet kommet til.

Når man snakker om et lån uten krav til sikkerhet, er det oftest snakk om lave beløp man mottar relativt hurtig. Det er et attraktivt lån for deg som trenger penger nå.

Et lån uten sikkerhet vil ha en høyere rente enn et lån med sikkerhet, da banken skal sikre seg at de ikke tar en for stor sjanse og taper penger.. 

Hvis du velger å søke om et forbrukslån skal du i de fleste tilfeller kunne dokumentere for en god og stabil innkomst som viser at du er i stand til å tilbakebetale lånet. Et lån uten sikkerhet er helt klart noe du bør undersøke, men har du mulighet til å stille med sikkerhet er dette nok det lureste, da det har lavere renter. 

Har du bestemt deg for å låne penger uten krav til sikkerhet kan du gjøre det på nett. 

Vi i House of Banks anbefaler at du søker om forskellige lån. Grunnen til dette er at det er den beste måten og finne det billigste og beste lånet. Det får du ved å sammenligne tilbud fra forskjellige banker. 

Jeg har laget tre trinn til drømmelånet her: 

 1. Søk om lån hos 4-5 forskjellige långivere. 
 2. Sammenlign og velg det lånet som passer deg best. 
 3. Underskriv og motta pengene. 

Lån penger på nett

Vi vil alle ha styr på privatøkonomien vår, men dessverre er det ikke alltid like lett. Noen ganger har man ikke mulighet til å betale en uforutsett regning. Det kan også være at f.eks. vaksemaskinen plutselig går i stykker og du ikke har råd til å erstatte den med en gang.. 

Heldigvis er mulig å søke på nett og det kan du gjøre via din smartphone, ditt tablet eller datamaskinen din. Du slipper å skulle møte personlig opp i banken og i tillegg får du pengene hurtigere. 

Så drømmer du om en ny telefon, en reise til varmere strøk eller hvis det kom en alt for dyr regning med posten i dag, kan et forbrukslån være løsningen for deg. 

Alt det krever av deg er at du utfyller søknaden hos det lånet du mener møter dine behov. Du finner vår oversikt over >anbefalte lån<

Er du skeptisk til å låne på nett?

Du har helt sikkert hørt om eller fått en spam-mail eller en mail hvor en mann i Nigeria trenger penger? Disse skal du selvfølgelig styre unna, men med litt nettvett er det ikke noe problem. 

Når det kommer til penger på nett er det få ting som er tryggere og sikrere. Banker og finansselskap er de aktørene som er mest utsatt for forsøk på hacking, svindel og lignende, derfor er disse nettsidene vanligvis de mest sikre av alle.

De finnes jo utrolig mange banker, finansselskap og kredittkort operatører i Norge, men alle slike selskap er underlagt strenge regler for i det hele tatt få lov til å eksistere.

For å sende søknaden av gårde skal også underskrive med din private BankID. Utover at ingen kan misbruke ditt navn sikrer også banken seg at det er den riktige personen de henter informasjon om som eventuelt får lånet.

Fordeler og ulemper ved lån

Fordeler når du skal låne penger

Først og fremst har digitalisering ført til at flere og flere ting kommer online. Du får samme service som før, men den største fordelen er at omkostningene blir lavere. 

 • Praktisk – At lån og lånesøknader er kommet på nett gjør hele søkeprosessen mer praktisk. Du kan finne informasjon om de forskjellige tilbudene samt skrive under med BankID hos de fleste långivere. 
 • Lån online – Du slipper å dra ned i banken. Du kan søke, skrive under og motta lånet mens du sitter hjemme i sofaen. 
 • Bruk pengene på hva du vil – Hva du velger å bruke pengene på er din sak. Vil du reise, renovere kjøkkenet eller kjøpe en ny iPhone? Uansett hva det er stilles det ingen spørsmålstegn. 
 • Lån penger uten sikkerhet – Ved online lån kreves det ingen sikkerhet for lånet. Det eneste som blir vurdert er din kredittvurdering. Den bestemmer om du kan låne penger. 

Ulemper når du skal låne penger

Det vil nesten alltid være noen ulemper ved de forskjellige produktene der ute. Det samme gjelder i dette tilfellet, ved online lån. Hvis du ikke ser deg for og leser det med liten skrift, kan lånene fort bli dyre. 

Selvom lån online er dyrere, skal det sies at mange ikke har mulighet for å låne i banken. Det er nettopp fordi man oftest må stille med sikkerhet i egen formue. 

Lånekalkulator

Lånekalkulator, forbrukskalkulator - Kjært barn har mange navn

Den aller viktigste faktoren når du skal regne ut hvor mye det koster deg å låne penger i banken er nedbetalingstiden. For selv om renten i utgangspunktet er gunstig kan totalkostnaden bli høy dersom du bruker lang tid på å betale tilbake pengene du har lånt.

Den effektive renten vil i mange tilfeller bli lavere hvis du øker nedbetalingstiden på lånet. Men den totale kostnaden for lånet kan bli likevel høyere, da du vil betale rente og omkostninger over lengre tid. Du kan, hos de aller fleste långivere, bruke en lånekalkulator til å se hvor store avgiftene blir ift. lånetid og beløp. 

Renter

Forskjell på nominell og effektiv rente

Nominell rente

Når du tar et lån får du en rentesats på lånet av banken, den kalles den nominelle renten. Dette er prisen du betaler på lånet for selve renten og ingenting annet. Ingen gebyrer på lånet er medregnet her, kun rentesatsen. Når bankene snakker om rente så er det normalt nominell rente de mener. Nominell rente er den årlige renten du betaler på lånet (eller for en bestemt periode) ekskludert alle andre gebyrer og kostnader du har på lånet.

Tar du opp et lån, får du også andre kostnader enn renten. De fleste lån har etableringsgebyr og terminsgebyr, et gebyr du betaler hver måned på ditt lån. I tillegg har mange lån andre typer av gebyrer som kostnad for endring av tidsperiode, gebyr for sein betaling osv. Det er vi begynner å komme inn på hva effektiv rente er for noe.

Effektiv rente

Den effektive renten er den totale kostnaden på ditt lån. Kostnaden på lånet består av den nominelle renten pluss alle andre gebyrer sammen. For deg som kunde er det egentlig dette som er det viktigste, hva du egentlig betaler på ditt lån. Noen gebyrer er meget vanlige som etableringsgebyr og terminsgebyr, dette er gebyrer som du må betale uansett om du er en god betaler eller ikke.

Flere ting påvirker den effektive renten. Normalt får du lavere effektiv rente jo større lån du har fordi at gebyrene ofte er like store på små og store lån. Så på store lån utgjør gebyrene en mindre andel enn på små lån dermed blir den effektive renten lavere.

Det totale kostnaden du har på ditt lån påvirkes også av hvor kjapt du betaler tilbake ditt lån. Jo lengre avbetalingstid du velger jo mer effektiv rente får du totalt sett på ditt lån over hele nedbetalingstiden. Hvis du og er en dårlig betaler vil du åke på mer gebyrer hvilket vil gjøre den effektive rente høyere.

Godkjent søknad

Øk sjansen for en godkjent søknad

Hver dag søker hundrevis av våre kunder om lån. Uheldigvis er det ikke alle som får godkjent søknaden og skriver i fortvilelse til oss.

Det er dessverre ikke opp til oss om søknaden bli godkjent eller ikke, men banken. For å hjelpe flere til en godkjent søknad har vi skrevet ned noen gode tips du bør huske!  Alder har stor betydning. Man kan ikke få godkjent lån hvis man er under 18 år. Utover det har de fleste banker høye alderskrav pga økonomisk stabilitet.

 1. At man skal ha bodd i Norge i minst 3 år er også et krav hos de aller fleste bankene i landet. Det er faktisk også noen banker som krever at du er norsk statsborger.
 2. Betalingsanmerkninger er også noe bankene oftest ikke tillater. Les mer om hvordan du kan bli kvitt dem her!
 3. Et siste, men veldig viktig krav, som mangle nok “glemmer” litt, er fast inntekt. Det er for at bankene kan se at du har har mulighet til å tilbakebetale lånet, og dermed ikke er en stor risiko for dem.

Tips til deg som søker

 • Unngå å flytte for ofte. Det tar bankene nemlig som et tegn på ustabil privatøkonomi.
 • Rydd opp i betalingsanmerkninger og gammel gjeld
 • En stabil hverdagsøkonomi er nøkkelen. Unngå å skifte jobb for ofte og unngå store svingninger i økonomien din.

Tips til selve søkeprosessen

 • Velg en lengre nedbetalingstid, da blir den månedlige kostnaden lavere og bankene kan se du har råd til det.
 • Ha en medsøker. Hvis dere er to om lånet, har dere større sjanse til å kunne tilbakebetale lånet.
 • Søk hos en långiver som gir deg fordeler du har behov får. 

Betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger og lån

Har du betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å få godkjent lån, et kredittkort og andre finansielle tjenester som mobilabonnement.

Når kan du få en betalingsanmerkning?

 • Hvis det er registrert et lønns-/trygdetrekk på deg
 • Hvis det er registrert utleggspant i eiendom, konto eller verdipapirer
 • Hvis du har rettslig eller tvunget gjeldsordning
 • Hvis du er registrert personlig konkurs

En betalingsanmerkning skal slettes

 • Når kravet er blitt oppgjort i sin helhet (som trekkes i lønn/trygd for eller det er tatt pant for)
 • Hvis trekket er stanset av andre årsaker
 • Når utleggspantet er slettet (NB: for studielån slettes ikke pantet før hele studielånet er oppgjort)
 • Når en gjeldsordning er gjennomført
 • Når en bobehandling er avsluttet

Finner du ut at det fortsatt henger igjen en betalingsanmerkning som stammer fra utleggsregisteret må du kontakte namsmannen i den kommunen hvor utleggsforretningen ble avholdt. Du bør informere om at saken er oppgjort og gjerne sende kopi av kvittering for mest mulig fortgang i saken. Namsmannen vil da kontakte kreditor/ inkassoselskapet får å få dette bekreftet. Du kan lese mer om betalingsanmerkninger her

Få kontroll over økonomien

Det som i hovedgrunn avgjør om du får godkjent et lån eller ikke er din privatøkonomi. At økonomien din er relativt stabil uten for store avvik er nesten et must for å få godkjent søknaden om lån. 

Å ha styr på økonomien er ikke kun lurt hvis du ønsker å låne penger. Det er lurt uansett, hele tiden! 

På den måten kan du får ro i en ellers travel hverdag og bekymringene vil forsvinne i stor grad. 

Jeg har derfor skrevet tre tips til deg som ønsker mer ro i din økonomiske hverdag slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe. 

 1. Sett opp et budsjett. Da kan du se om du er nødt til å tilpasse utgiftene til inntektene hvis de ikke henger helt henger sammen. 
 2. Betal regninger til tiden. Purringer = penger ut av vinduet og kun irriterende.
 3. Opprett en sparekonto. Her kan du sette penger over slik at du har penger til overs hvis det skulle oppstå noe uforutsett. 

Alternativer til å låne penger

Står du i en situasjon og mangler penger? 

Trenger du penger nå? Den enkleste løsningen akkurat nå er helt klart å låne penger. Da har du dem med det samme. Spørsmålet er om det er en god løsning på problmebet? Hvis du velger å ta en kvikklån, ender det oftest med en gjeld du ikke kan styre. Det er nemlig høye omkostninger med et slikt lån. 

Derfor, hvis du har mulighet, start en oppsparing. Det trenger ikke være mye, men med en liten oppsparing kan du forhandle deg til bedre renter i banken. Grunnen til dette er at når banken kan se du sparer penger og har en egenandel tar de en mindre risiko ved å låne deg penger. 

Ellers vil det i de aller fleste tilfellene lønne seg å be familien om hjelp. Det er ingen skam, men heller veldig smart. Da unngår du å havne i dyp gjeld som du ikke kommer ut av.

Ofte stilte spørsmål

Hvor fort får jeg pengene på konto?

Hvor fort du får pengene på konto avhenger av hver enkelt bank. De fleste långiverne utbetaler pengene samme dag du søker eller senest dagen etter. 

Må jeg stille sikkerhet for lånet

Nei. Når du søker om et forbrukslån kreves det ikke sikkerhet for lånet. 

Hva koster det å låne penger?

Det varierer fra bank til bank og fra kunde til kunde. Kreditor gjennomgår din informasjon og kommer dermed med et skreddersydd tilbud til deg. 

Hvor gammel må jeg være for å låne?

Under hvert produkt har vi skrevet hva minste alder er for å låne penger hos de forskjellige långiverne. Her får du en oppsummering: 

Centum Finans: 18 år
Sambla: 18år
Folkia: 20 år

Ferratum Money: 20 år
Uno Finans: 23 år
AXO Finans: 25 år

Nordic Lån: 25 år
Spargo Finans: 25 år
Modusfinans: 25 år
Thorn Privat Finans: 25 år
Klikklån: 25 år
Fokuslån: 25 år
PayMark Finans: 25 år

Hvor mye lån kan jeg få?

Hos våre långivere kan du låne alt fra 1.000 kr opp til 500.000 kr. Her får en du en oversikt over hvilke långivere som tilbyr de forskjellige lånebeløpene: 

Ferratum Money: 1.000 – 30.000 kr 
Folkia: 2.000 – 20.000 kr
Klikklån: 10.000 – 40.000 kr
Nordic Lån: 10.000 kr – 50.000 kr 
Modusfinans: 10.000 kr – 50.000 kr
Fokuslån: 10.000 – 75.000 kr 
Thorn Privat Finans: 10.000 – 100.000 kr
Spargo Finans: 10.000 – 150.000 kr
PayMark Finans: 10.000 – 150.000 kr
Uno Finans: 10.000 – 350.000 kr
Lånemegleren: 5.000 – 500.000 kr
Centum Finans: 5.000 – 500.000 kr

AXO Finans: 10.000 – 500.000 kr
Sambla: 10.000 – 500.000 kr