Finn markedets beste lån og kredittkort her

Forbrukslån og kredittkort

Du har alle muligheter når du bruker House Of Banks som din kilde til informasjon. Vi sammenligner forbrukslån, refinansiering og kredittkort for deg, slik at du kan finne det beste kredittkortet eller lånet. 

Det kan du lese mer om på vår blogg. Her skriver vi om både økonomi og hva som er viktig å huske på, men også om litt hverdagslige ting. 

Ved å abonnere til vårt nyhetsbrev holder du deg oppdatert på de nyeste tilbudene hver eneste uke! 

Send en email til lotte@houseofbanks.org og vi vil svare så hurtig vi kan. 

mann teller penger
Kvinne viser beløp

Om Oss

House of Banks er en finansiell tjeneste skapt for å hjelpe deg med å ta de riktige beslutninger. For å finne de beste produkter til deg, samarbejder vi med flere banker og partnere i land som Norge, Danmark, Sverige, Finland og Spania. Hvis du vil se flere låneselskaper, kan du besøke Moneybanker.no.

Hold kontakten!

Få med deg alle tips og triks, nye bloggposter og ikke minst våre finansielle tilbud! Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert i den finansielle verden. Jeg kan når som helst trekke tilbake samtykket mitt.

Mann bruker kalkulator

Lånekalkulator - et perfekt verktøy

Er du på jakt etter et forbrukslån, refinansiering eller et kredittkort?

Her i House of Banks arbeider vi hver dag for å finne de beste långiverne til hver enkelt kunde. Vi sammenligner renter, lånebeløp og diverse fordeler og ulemper før vi utvelger og håndplukker de långiverne som vi så velger å anbefale deg.

Når du leter etter det «perfekte» lånet er det en ting som er spesielt viktig å huske på. Og en lånekalkulator er det perfekte redskapet til å hjelpe deg med akkurat det.

En lånekalkulator kan være laget på forskjellige måter, men oftest ligner det på en tallinje du kan justere på. Når du justerer på lånebeløpet og nedbetalingstiden vises dine eventuelle månedlige kostnader.

Når du skal låne..

Det viktigste å huske på er nemlig helt basalt, men noe mange litt for ofte glemmer.

Har du råd til lånet?  

Her er tidspunktet hvor det kan gå galt. Et lån som blir for mye og det ender med purringer, inkasso og verstefall betalingsanmerkninger og dyr gjeld. Dette er heldigvis kun skrekkscenarioet og det er de aller færreste som opplever dette. Men, en skrekkhistorie er en for mye og det er nettopp derfor jeg vil at du skal dobbeltsjekke at du faktisk har råd til å nedbetale lånet hver måned.

Et godt og enkelt tips jeg vil gi deg, helt gratis, uten noe om og men, er å sette opp et budsjett. Og gjør det før du låner.. Hvis du er i tvilt om hvordan du setter et budsjett opp kan du lese mer, i mitt blogginnlegg om oppsett av budsjett her.

Å sette opp et budsjett kan også være en god ide hvis du synes at pengene forsvinner litt for hurtig fra kontoen. Et budsjett handler om akkurat dette, å unngå at pengene dine “forsvinner” hurtigere enn planlagt. Det vil også gi deg en oversikt over hvor mye du bruker og hva du faktisk bruker penger på.

Ved å lage et budsjett får du altså en oversikt over alle utgifter og inntekter du har hver måned. På den måten kan du se om dine inntekter er høyere inn utgiftene og hvis dette er tilfellet kan du se om det beløpet er nok til å dekke eventuelle kostnader på et lån.

Men hvordan vet jeg hvor mye lånet koster?

Lånekalkulatoren spiller en avgjørende rolle.

I jakten på et lån er det ikke bare bare å holde tunga rett i munnen.. Nominelle renter, effektive renter, avdrag og betalingsutsettelser er bare for å nevne noen av de fremmede begreper man skal sette seg inn i hvis man skal finne det perfekte lånet selv.

Heldigvis er det et verktøy som er skreddersydd for å gjøre alle disse begrepene overskuelige. I stedet for at du regner på alle tallene selv kan du bruke en lånekalkulator.

Med en boliglånskalkulator, forbrukslånskalkulator eller lånekalkulator (kjært barn har mange navn!) kan du finne ut hvor mye et bestemt lån vil koste deg. Husk at renter kan variere og kostnadene kan derfor variere fra person til person, men lånekalkulatoren gir deg et godt innblikk i hva akkurat det valgte lånet vil koste deg.  

Det kan du fordi på en lånekalkulator kan du justere lånebeløpet og nedbetalingstiden. Når du gjør det øker eller minskes også kostnadene. Synes du for eksempel det du hadde planlagt ble litt for dyrt hver måned kan du øke nedbetalingstiden slik at kostnadene blir litt mindre hver måned. Du kan også justere lånebeløpet slik at kostnadene matcher ditt budsjett.

Lånekalkulatoren er ikke det eneste..

Når det er sagt, er det viktig å huske på at selv om du mener og vet du har råd til det, er det ikke sikkert du får godkjent lånet. Det er opp til banken om som du søker hos om de godkjenner din søknad eller ikke. Det avgjør de ved å foreta en kredittsjekk av deg samt sjekke at du utfyller de kravene som de har for å deres kunder.

Kravene varierer fra bank til bank og det kan være alder, inntekt eller annet som spiller en rolle hvis du ikke får godkjent søknaden du sender. Heldigvis er det ulike krav hos de forskjellige bankene og du kan dermed søke igjen et annet sted hvis du i første omgang fikk et nei.

Det er også derfor vi er her, for å hjelpe deg med å finne et passende lån. Det er for eksempel et bestemt lån jeg vil anbefale deg hvis du er under 20 år, et annet hvis du har betalingsanmerkninger og et tredje hvis du ønsker refinansiering. Jeg har også forskjellige håndplukkede lånetilbud til forskjellige lånebeløp. Det er nemlig forskjell på å ønske å låne 20.000 kr og 500.000 kr.

Men som sagt, alt dette kan du overlate til oss. Vi hjelper deg å finne et skreddersydd lån som passer deg og dine behov!

Du kan derfor alltid skrive til lotte@houseofbanks.org og spørre, informere eller kommentere det du måtte ønske.

SSL SIKKERT

SAMMENLIGNING

BANKRÅDGIVNING

EKSPERTISE