Bank Norwegian

Bank Norwegian er den långiveren jeg anbefaler som har det høyeste lånebeløpet. Hos dem kan du låne opp til 600.000 kr til både forbrukslån og refinansiering. Ta deg råd til det du har drømt om lenge eller hvis noe uforutsett skjer, uansett er Bank Norwegian klare til å hjelpe deg. 

Axo Finans tilbyr blant annet følgende lån

Lånebeløp

5 000 - 600 000 kr

Årlig nominell rente

7,99 - 19,99 %

Nedbetalingstid

12 - 60 måneder

Min. alder

23 år

Annonse. Låneeksempel: Effektiv rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl.geb. 950, kostnad 16.682. Total: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%.

Fordeler og ulemper

Krav

Om

Bank Norwegian startet først som flyselskap og deretter fikk de er fordelsprogram. Dette var springbrettet til at de offisielt ble en bank. November i 2007 ble dermed Norwegians digitale bank startet opp på markedet i Norge. 

Med et forbrukslån hos Bank Norwegian kan du som nevnt låne opp til 600.000 kr uten krav til sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille med bolig eller annen eiendom som sikkerhet for lånet du søker om. Når du søker om et forbrukslån hos Bank Norwegian tas det en kredittvurdering av deg før du får et eventuelt tilbud. 

Blir du vurdert til  å kunne få et lån, vil du få presentert et tilbud som du så kan takke ja eller nei til. Ønsker du lånet kan du signere over nett med BankID eller via post. 

Det samme gjelder refinansiering, det hele foregår elektronisk, men ved refinansiering kreves det, naturlig nok, litt mer informasjon. 

Refinansiering er et smart trekk hvis du allerede har noen smålån eller kredittgjeld og ønsker å redusere utgiftene på disse. Ved å samle dine nåværende lån og gjeld i ett og samme lån trenger du kun å forholde deg til en faktura og et avdrag. På den måten vil refinansiering gi deg en bedre oversikt over økonomien din.

Ved refinansiering er det også vanlig at renten blir lavere enn hva du har i forveien. Og det er på den måten at du kan spare penger.  

Også nedbetalingstiden kan endres ved refinansiering. Når du refinansierer gamle lån kan du få opp til 15 års nedbetalingstid, som fører til lavere månedlige kostnader og dermed mer pusterom i økonomien hver måned. 

Ønsker du et kredittkort, så kan du også søke om det hos Bank Norwegian. Hos dem kan du få en kredittgrense på opp til 100.000 kr med 45 dagers rentefri periode. 
Kredittkortet har forskjellige fordeler, men de største er deres cashpoints som du kan bruke på flybilletter og deres reise- og avbestillingsforsikring. 

Praktiske informasjoner

I Bank Norwegian foregår hele lånesøknadsprosessen elektronisk. Det betyr at du både kan søke om lån, få tilbudt et lån og skrive under på lånet over nettet. Det gjør du sikkert ved bruk av BankID og du kan derfor låne helt trygt. 

Ønsker du ikke at alt skal foregå over nett, kan du selvfølgelig motta informasjonene i posten med en returkonvolutt. 

Finn andre lån

Er Bank Norwegian ikke helt lånet du er ute etter? Eller kanskje ønsker du bare å sammenligne litt flere långivere før du bestemmer deg. 

Da kan du ta en titt på hjemmesiden vår her, hvor jeg daglig oppdaterer Norges nyeste og beste långivere.
Jeg har laget en oversikt over forbrukslån, refinansiering og kredittkort. Her kan du sammenligne og lese om de forskjellige långiverne jeg anbefaler innenfor de forskjellige typer lån. 

penger vokser

Hva er refinansiering?

Refinansiera betyr å ta opp et lån for å finansiere et annet. Det kan være at du samler flere små lån til ett større lån eller velger å flytte et lån til en annen bank.

Dette kan forklares med et kort eksempel med lånegivere, A og B.
Du tok for et år siden opp et lån hos långiver A til en fast rente. Men nå vil du se om du kan få en enda lavere rente et annet sted og på den måten spare penger. Du går derfor til en långiver, B, som går med på å gi deg en lavere rente. 
Långiver B betaler nå hele din gjeld til långiver A slik at du fremover kun betaler avdrag og renter hos långiver B. 
 
Det er ikke alltid at du får en lavere rente, men det er verdt å undersøke mulighetene. 
 
I prinsippet kan man refinansiere alle former for lån. Hvis du har flere lån hos forskjellige långivere kan du samle dem, alle sammen til ett og samme lån hos en ny långiver. 
Det vil alltid lønne seg med refinansiering da markedet er fullt av långivere og dermed er konkurransen stor. Kan du få en lavere rente et sted, har du vunnet. 

Fordeler ved refinansiering

Fordelene ved refinansiering er mange.

En av de største fordelene er, som skrevet ovenfor, at du med stor sannsynlighet får en lavere rente enn den du har nå. 
En annen fordel er at du gjennom refinansiering oftest kan velge en lenger nedbetalingstid – som vil gi deg en lavere månedlig kostnad og dermed mer pusterom.
Ved å refinansiere dine smålån til ett lån, vil du kun ha en faktura å måtte forholde deg til – som resulterer i færre gebyrer, hver måned.

Ved refinansiering av smålån vil den ansvarlige banken eller långiveren ta over nedbetalingen av de lånene du har oppgitt. Du vil altså kun måtte forholde deg til én enkelt låneavtale. Med fordeler som lavere rente, lengre nedbetalingstid og bedre oversikt, kan en refinansiering gi deg den økonomiske lettelsen du trenger.

Spar penger med budsjett

Refinansiering er en smart og enkelt måte å spare penger på. Kombinerer du det med en enklere hverdagsøkonomi kan det skje mye på kort tid. 
En enklere hverdagsøkonomi er enklere sagt enn gjort, men ikke umulig. Her er noen tips til deg som ønsker å spare penger hver måned på en smart og effektiv måte. 

Et budsjett hjelper deg som sagt å se hva du har råd til eller om du eventuelt bør kutte ned på noen utgifter. Et budsjett er derfor alltid lurt å sette opp innen du låner penger. Overveier du å låne penger, så sett opp et budsjett og finn et lån som passer dine behov.

spare penger

Hvordan sette opp budsjett?

  1. Verktøy – lag deg et regneark, enten på datamaskinen, telefonen eller på et ark
  2. Spar på kvitteringer – da kan du se hvor mye og hva du har brukt penger på
  3. Inntekter – skriv ned alle faste inntekter, som f.eks. lønn, stipend, barnebidrag o.l.
  4. Utgifter – skriv ned alle faste utgifter, som f.eks. lån, strøm, abonnementer o.l.
  5. Varierende utgifter – Skriv ned hva du bruker i gennomsnitt på bl.a. reiser, drivstoff, mat og shopping
  6. Vær ærlig – noen ganger er det flaut, hva man har brukt penger på. Men ikke utelat det, det er det som er poenget med budsjettet.
  7. Spar penger –  Sett litt penger til side hver måned, til uforutsigbare ting som f.eks. tannlege og bilreperasjoner. Det er alltid noe som skjer..
  8. Inntekter VS utgifter – Legg sammen inntektene og utgiftene og se hvor mye du har til overs eller hvor mye du har brukt for mye. Har du brukt for mye må noe endres.
  9. Kutte kostander – Er det noe du bruker for mye penger på? Hvor kan du spare? Kan du spare slik at du heller går i pluss hver måned?
  10. Sett deg mål – Sett et mål for hver kategori. Hvor mye ønsker du å bruke på f.eks. shopping, mat og drivstoff hver måned? Og hold deg til dem.
undersøke

Ofte stilte spørsmål om refinansiering

Hva er refinansiering?
Å refinansiere vil si å ta opp et lån, og bruke dette lånet til å betale gamle lån med. Refinansieringen gjøres for å få lavere renteutgifter og/eller lengre avdragstid. Refinansiering innebærer ofte å innfri dyr kredittkortgjeld med et forbrukslån, som har mye lavere rente og forutsigbar nedbetalingstid. 

Får jeg hjelp til å innfri alle kredittkortene og smålånene?
Ja, den ansvarlige banken eller långiveren ta over nedbetalingen av de lånene du har oppgitt. Du vil altså kun måtte forholde deg til én enkelt låneavtale.

Hvor mye kan jeg spare?
Med en kredittkortgjeld på 100 000 fordelt på 2 til 3 kort vil du typisk halvere dine månedlige utgifter. Eksempel: et forbrukslån på 100 000 kr over 9 år vil koste 1518 kr per måned (eff rente 13,5 %).