Axo Finans

Skal drømmereisen bookes eller kjøkkenet endelig oppusses? Kanskje drømmer du om en oversiktlig økonomi? Hos Axo Finans kan du låne til både mindre og større prosjekter, men også til refinansiering og en mer overskuelig økonomi. 

Axo Finans tilbyr blant annet følgende lån

Lånebeløp

10 000 - 500 000 kr

Årlig nominell rente

6,39 - 21,95 %

Nedbetalingstid

12 - 60 måneder

Min. alder

23 år

Annonse. Låneeksempel: 15,9% 100.000 o/5 år Kost.: 40256 Tot.:140256

Fordeler og ulemper

Krav

Om 

Axo Finans er Norges største finansagent, også kalt låneagent, som formidler lån uten krav til sikkerhete. De sammenligner lån fra opp til 16 banker og finansinstitusjoner. Når du søker gjennom dem får du altså lånetilbud fra flere banker. 

Deres oppgave er å levere din søknad videre til deres samarbeidspartnere. Samarbeidspartnerne, som er banker og finansinstitusjoner, kommer med deres tilbud til deg og du får det lånetilbudet som passer deg best. Med andre ord, de gjør jobber for deg når du ønsker å sikre deg et godt lånetilbud, men det er fortsatt du som er sjefen. 

Alle lånetilbudene er selvfølgelig tilpasset deg og dine behov alt etter hva du søker. Og du kan sammenligne disse lånetilbudene, deres fordeler og ulemper helt uten forpliktelse. 

Når du sender en søknad via Axo Finans vil det få deres samarbeidspartnere til å konkurrere om deg. Her spiller forholdet mellom tilbud og etterspørsel en stor rolle. Når du etterspør et lån, men tilbudene er mange, presses prisene ned. 

Når det er snakk om lån og refinansiering kan prisen sammenlignes med renter. Det vil si at du ved å søke gjennom Axo Finans øker sannsynligheten for å få en lavere rente, enn hvis du søker på egenhånd. 

Axo Finans ønsker å gi deg best mulige opplevelse som mulig og samarbeider derfor kun med de beste bankene i landet. 

Når du sender en lånesøknad inn til Axo Finans kan du søke om et lån fra 10.000 kr opp til 500.000 kr. Det er helt kostnadsfritt og uforpliktende å søke om et slik lån, og du kan alltid ta kontakt med dem hvis du lurer på noe! 

Rådgivning 

Axo Finans tilbyr professionel behandlign av kunder. Du kan alltid kontakte deres medarbeidere og få hjelp til utfylling av søknad, rådgivning av lån og refinansiering eller generelle spørsmål om lån, medsøkere eller hva som helst annet omhandlende lån.

Praktiske informasjoner

I Axo Finans benyttes BankID til signering av låneavtalen. Det vil si at hele prosessen er elektronisk og du ikke trenger å møte fysisk opp i en bank eller på et kontor for å få lånet. 

Axo Finans er en vikrsomhet i Norge som styres av Finanstilsynet. Det betyr at alle deres avtaler med samarbeidende banker og långivere er klare og tydelige. De har heller ikke mulighet til å ta betaling fra andre enn de bankene som de samarbeider med. Det vil si at, du som kunde, får Axo Finans sine tjenester helt gratis! 

Axo Finans krever ikke sikkerhet for lånet, men tar allikevel en kredittsjekk av deg for å sikre at du har mulighet og er kapabel til å nedbetale lånet du søker om.

Finn andre lån

Er du fortsatt i tvil om dette er det helt riktige lånet for deg? Da kan du på her på vår hjemmesiden sammenligne mange andre långivere som jeg har utvalgt og dermed kan anbefale.
Jeg har utvalgt over 15 långivere som tilbyr blant annet lån og refinansiering og siden oppdateres ukentlig, slik at du kan være sikker på å få det ferskeste og beste tilbudene på markedet. Se listen vår her. 

Har du videre spørsmål eller lurer på noe helt annet kan du alltid kontakte oss via mail. Da vil vi hurtigst mulig vende tilbake med så gode svar og veiledning som mulig. 

Veiledende info

Hva er et kredittkort?

Vi har utvalgt noen kredittkort vi mener har de beste tilbudene når det kommer til renter, fordeler og lignende. Hvert kort har beskrevet de største fordelene det har. Det har vi gjort for at du kan sammenligne renter, fordeler og den rentefrie perioden på et og samme sted. 

Hva er et kredittkort? 

Et kredittkort er et verktøy som lar deg låne penger opp til en bestemt grense, gitt av en bank, mot at du selvfølgelig betaler pengene tilbake. Kredittkort kan gi deg et økonomisk pusterom og hjelpe deg i økonomiske nødstilfeller. Et kredittkort kan også føre til dyr gjeld, hvis du bruker mer enn du har råd å tilbakebetale.

Et kredittkort kan være til stor hjelp hvis du f.eks. mangler penger til å betale noe på et tidspunkt, men du vet at du får inn penger på kontoen i løpet av kort tid. En av fordelene med kredittkort er nemlig at du kan bruke penger du ikke har, enda!

For å unngå en økonomiske smell er det viktig at du tilbakebetaler de pengene du har brukt innenfor de antall rentefrie dagene kredittkortselskapet ditt krever. 
På den måten kan du låne penger uten å måtte betale renter.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Fordeler

 • Kreditt på opp til 100.000 kr
  En vanlig kredittgrense er normalt på 30.00 kr – 80.000 kr, men hos våre utvalgte kan den være opp til 100.000 kr.
 • Rentefri periode 
  Alle kredittkort har en rentefri periode hvor du kan låne penger uten å måtte betale renter (såfremt du tilbakebetaler det du har brukt innenfor den rentefrie perioden). 
 •  Reise- og avbestillingsforsikring
  Mange kredittkort inkluderer reise- og avbestillingsforsikring. Det betyr at hvis du betaler en reise eller deler av reisen med kortet, har du forsikring inkludert på turen.
 • Rabatt når du handler
  Flere kredittkort tilbyr rabatter  hvis du bruker deres kort når du handler.
  Rabatter i nettbutikker i valgfri kategori og på drivstoff er bare for å nevne noen.

Ulemper

 • Høye renter 
  Hvis du ikke tilbakebetaler innenfor den rentefrie perioden er rentene ofte høye og det kan fort bli et dyrt lån. 
 • Avgifter 
  Et kredittkort har ofte noen avgifter som man ikke alltid er klar over. Husk derfor å les over alle avgifter før du begynner å bruke kortet. 
 • Kontroll 
  Det er ikke alltid like enkelt å holde styr på økonomien da pengene ikke alltid blir trukket med en gang. 

PS: Det du skal huske på, er at du finner et kort som gir deg rabatter    på ting du faktisk allerede bruker penger på. Det er jo først da det blir en fordel for deg.

Debit card VS kredittkort

Et vanlig bankkort, et debit card, er tilknyttet en brukskonto hos banken din, der det er satt inn et beløp med penger, for eksempel gjennom utbetaling av lønn fra din arbeidsgiver.

Når du trekker et debit card i en butikk for å betale for varene trekkes beløpet du har betalt fra det beløpet som står på brukskontoen. Om du prøver å betale et høyere beløp enn det som er igjen på kontoen, vil kortet bli avslått uten at selgeren får betalt.

I motsetning til et debit card gir et kredittkort deg muligheten til å utsette betalingen og  få et rentefritt lån.

Det kan du nettopp fordi finansieringsselskapet du får kortet av tar ansvar for å betale selgeren, mot at du betaler banken på et senere tidspunkt. For å ikke måtte betale renter, krever det at du tilbakebetaler det du har brukt innenfor den rentefrie perioden banken har satt. 

Det kan dermed sammenlignes med et lån, men her er lånet helt rentefritt i en bestemt periode (f.eks. en måned). På den måten slipper du å betale mer enn det varene kostet så lenge du betaler innenfor den rentefrie perioden.

Normalt er det en grense for hvor mye kreditt banken er villig til å gi deg. Dette kalles kredittgrensen på kortet. Når du har brukt opp kredittgrensen på kortet må du betale ned, i hvert fall deler av, det du skylder før du kan bruke kortet videre.

Hvordan fungerer et kredittkort? - Vær smart

Siden du kan bruke mer penger enn du har på konto med et kredittkort, krever det mer disiplin i bruken enn når du bruker et vanlig bankkort.

Hvis du ikke betaler det du skylder på kredittkortet innen fristen, blir beløpet gjort om til et lån med rente. Denne renten er vanligvis ganske høy sammenlignet med et lån. 

Når du bruker et kredittkort bør du altså ha kontroll på at du vil ha nok penger på kontoen til å betale det du skylder når regningen kommer. Enten det er gjennom sparepenger, lønn eller lignende.

Det kan være smart i starten å  bruke mindre beløp med kortet og så heller øke ettersom man får en god rutine på planlegging av betalingen.

tips

Betal i lokal valuta

Visste du at du alltid bør velge å betale i den lokale valutaen?

Mange vil nok velge å betale i norske kroner da man får se den nøyaktige summen man betaler, men ekspertene er enige om at dette ikke er det mest lønnsomme. Forklaringen på dette er enkel. Dersom man betaler i Norske kroner, er det i mange tilfeller den lokale banken eller butikken selv som setter valutakursen. Det viser seg at denne kursen ofte er betydelig dårligere enn norske bankers valutapåslag.

Visa Norge melder at det ikke finnes noen restriksjoner som hindrer utenlandske butikker i å bestemme sin egen kurs. Useriøse butikker kan derfor komme unna med å belaste deg mer enn nødvendig dersom du ikke følger godt med på hva du betaler. 

Velg altså den lokale valutaen dersom du får valget når du skal betale i utlandet, dette vil i de fleste tilfeller lønne seg!

Reise- og avbestillingsforsikring

En reiseforsikring er en forsikring som skal dekke uforutsette problemer og uhell når du er på reise eller ferie. Definisjonen av når du er på reise varierer fra selskap til selskap.

Reiser du deg i Norge kreves det som regel minimum en overnatting, og ved utenlandsreise krever noen av utgangspunktet for reisen er i Norden. Disse varierer som sagt mellom de ulike leverandørene av kredittkort.

Hva dekkes av reiseforsikringen? 
Reiseforsikringen dekker tilfeller som:

 • Tap av reisegods/bagasje: Altså tyveri av bagsje eller bagasje som forsvinner av ulike årsaker.
 • Forsinket bagasje
 • Sykdom: Blir du syk og trenger hjemreise eller sykehusbesøk dekkes dette.
 • Forsinkelser
 • Ulykker på reise
 • Død under reise
 • Ansvar: Skader du påfører andre eller andres eiendeler.
 • Avbestilling: Avbestillingsforsikringen gjelder dersom du med god grunn er nødt til å avbestille din reise kan du får erstatning for reiseutgiftene.

Hvem dekkes av forsikringen?
Hvem som dekkes av forsikringen varierer fra selskap til selskap. Via vanlig helårsforsikring er hovedregelen at kun forsikringstaker, altså den som eier forsikringen, som dekkes, med mindre man betaler ekstra for å få familie dekt. Med reiseforsikring for familie dekkes ofte samboer/ektefelle og hjemmeboende barn under 21 år.

Med kredittkort mange vil kortinnehaver samt x antall medreisende dekkes. Dette gjelder uansett om de du reiser med er i din familie eller ikke, men reiser du med både venner og familie er det familien som ifølge vilkårene kommer i første rekke. Kredittkortets reise- og avbestillingsforsikring skiller seg dermed veldig positivt ut satt opp mot den tradisjonelle helårsforsikringen.

Husk, at for å innfri kravene om forsikring for medreisende må de du reiser med ha felles reiserute. Kortholder må også delta på reisen for at forsikringen skal være gyldig.

I mange tilfeller kan forsikringstakere oppleve ting som gjør at en kostbar reise ikke lar seg gjennomføre, noe som er et særdeles viktig punkt ved reiseforsikring. Da er det fint å kunne få penger tilbake for tapt reise. Vilkårene ved avbestillingsforsikring fra både helårsaktørene og kredittkortleverandørene er veldig like.

Med en reise- og avbestillingsforsikring får du refundert penger dersom reisen ikke lar seg gjennomføre på grunn av tilfeller som alvorlig sykdom, dødsfall, skade på forsikringstakerens bolig, ulykker og lignende tilfeller. Avbestillingsforsikring gjelder ikke dersom reisens hensikt faller bort, eller dersom man er klar over sykdommer som eventuelt kan forhindre deg i å reise.

I noen tilfeller er man nødt til å betale egenandel for at forsikringen skal dekke utgifter og lignende. Kredittselskaper, eksempelvis Remember, har en egenandel på 5000 kroner. Denne gjelder ikke ved forsinkelser. Helårsforsikring fra Europeiske har eksempelvis ingen egenandel på sin forsikring.

Ofte stilte spørsmål

Hva er kredittkort?
Et kredittkort er et bankkort som gir deg mulighet til å bruke penger du ikke har, enda. Banken bestemmer en kredittgrense. Når du har brukt dette må du tilbakebetale det du skylder. 
Hvis du tilbakebetaler innenfor den rentefrie perioden låner du pengene rentefritt.

Hva er rentefri periode? 
Rentefri periode er den perioden du kan låne pengene helt rentefritt. Den vil oftest være på ca. en måned.

Hva er kredittgrense?

Kredittgrense er den grensen banken har satt for hvor mye penger du kan låne. Når du tilbakebetaler det du har lånt, eller deler av det, kan du låne videre. 

Hvilket kredittkort er best?
Hvilket kredittkort som er best kommer helt an på hvilke behov du som kunde har. Hvis du har behov for en lang rentefri periode kan et kredittkort passe bedre enn hvis du vil ha rabatter på nettbutikker eller drivstoff. 

Hvordan får man et kredittkort? 

Når du først har bestemt deg for et kredittkort, er søknadsprosessen enkel. Send inn søknaden via nettsiden til det kortet du ønsker og du vil få svar på om denne blir godkjent eller ikke, i løpet av kort tid.